Albert den skenhelige

Joachim Kerpner påminner oss i Aftonbladet om hur Al Gore gjorde vad han kunde för att sabotera Kyoto-protokollet 1997 och Verdens Gang skriver om hur Al Gore skryter med att han åkte tåg från flygplatsen Gardermoen in till Oslo för att ta emot Nobels fredspris, medan hans bagage åkte i en Mercedes-van.
Att Al Gore är en miljöbov och hycklare är i och för sig inget nytt. För snart ett år sedan framkom att Al Gores boning i Nashville, Tennessee förbrukar ungefär tjugo gånger så mycket energi per år som det amerikanska genomsnittshushållet, som inte är speciellt energisnålt det heller. Sedan En obekväm sanning kom ut har energiförbrukningen i Al Gores hem ökat med mer än 13 procent.
När Al Gore i våras besökte Kristiansand i Norge så körde han en bit i en hybridbil (en Lexus med både el- och bensindrift). Bilen transporterades till Kristiansand från Oslo och tillbaka på en lastbilstrailer som drar ungefär 3,5 liter milen. Omkring 230 liter diesel gick det alltså åt för att Al Gore skulle kunna köra miljövänligt någon mil eller två i Kristiansand. Hade Al Gore istället kört mitt favorittransportmedel, Leopard 2, så hade han inte gjort av med ens hälften så mycket diesel.

Leopard 2 A4
Leopard 2 – mer miljövänlig än Al Gore

Andra bloggar om: , , ,

En reaktion på ”Albert den skenhelige

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *