Böcker som påverkat mig

Inspirerad av Sebastian Weil och Wille Faler så tänkte jag lista fem skönlitterära böcker som har påverkat mig på olika sätt.
De är utan inbördes ordning, men jag tar dem i punktform ändå. Stäm mig om du vill.

  • The Illuminatus! Trilogy: Efter första tredjedelen såg jag konspirationer överallt, efter andra tredjedelen ville jag ta syra och efter tredje tredjedelen blev jag anarkist. Jag är lättpåverkad. Men jag vet om det, så det gör inget.
  • Brave new world: En del detaljer i den är inte så långt borta som de verkade vara när boken kom. Aldous Huxley skrev ett uppdaterat förord några år efter att boken släpptes där han själv observerar det.
  • 1984: Precis som i Brave new world finns det en massa detaljer i 1984 som verkar vara på väg. Fram tills för ett tag sen kallades det Storebrorssamhälle. Nu har vi ett namn på Storebror.
  • The Hitch-hikers guide to the galaxy: Hur mycket underbar satir över statlig byråkrati som helst. Bland annat.
  • Principia Discordia: fnord. From the Pentabarf: ”IV – A Discordian shall Partake of No Hot Dog Buns, for Such was the Solace of Our Goddess when She was Confronted with The Original Snub”.

Andra bloggar om: ,

En tanke kring ”Böcker som påverkat mig

Kommentarer är stängda.