Transportarbetarförbundet borde byta politisk sekreterare

Håkan Ax, politisk sekreterare i Transportarbetarförbundet, har skrivit en uppmaning om att börja arbeta för en socialdemokratisk regering efter valet i höst.
Alla medlemmar i Transport måste inte bara stå ut med att sponsra socialdemokraternas valkampanj vare sig de vill eller inte, utan de måste även stå ut med en politiskt sekreterare som varken korrekturläser sina alster eller använder rättstavningsfunktioner.
Förutom det originella användandet av kommatecken för att indikera genitiv (”Tro inte på Fredrik Reinfeld,s uttalande om att moderaterna är en arbetarregering!”) och en punkt-tangent som hängt sig (”Det tar tid att bygga broar men att riva dom går fort…………………”), bjuder uppmaningen på följande guldkorn:

Arbetsmarknaden kommer att göras om utan vår medverkan!
Arbetsgivaren kan ge dig 0 (noll) kronor i lön!
Han har rätt till det utan ett kollektivavtal på arbetsplatsen…………………..

Ett litet jägartips: Ta inte ett jobb som ger noll kronor i lön.

Uppdatering: Även Globaljuggler och Enpartistaten har noterat uppmaningen. Så även Erik Hultgren.

6 tankar kring ”Transportarbetarförbundet borde byta politisk sekreterare

  1. Herrejisses!!!
    Undrar var han har fått tag på sina ”fakta” som styrker det där. Det är nästan så att jag byter ut den där bläckpatronen som är slut, skriver ut hela brandtalet och hänger upp det på väggen. Är inte det en klassiker i vardande?

  2. Monica: tja, han ljuger ju faktiskt inte. Vi har ju inte lagstadgade minimilöner i Sverige, så utan kollektivavtal kan man ju erbjuda någon noll kronor i lön. Verkar dock rätt dumt att acceptera ett sånt erbjudande som arbetstagare.

  3. ”Verkar hyfsat korkat av en arbetsgivare att erbjuda ingen lön om man vill ha ett jobb gjort.”

    Därav det absurda i hans uttalande 🙂

Kommentarer är stängda.