Handelssanktioner från USA

Johan Linander, Patrick Strang och Dennis Josefsson gjorde mig nyss uppmärksam på att Rapport idag rapporterar om att USA hotade med handelssanktioner mot Sverige om man inte gjorde något åt problemet Pirate Bay. Det visar med all önskvärd tydlighet att Johan Linanders KU-anmälan är motiverad.

Uppdatering: Läs särskilt Håkans Roswalls PM där han själv berättar att personerna bakom the Pirate Bay inte gör sig skyldiga till upphovsrättsbrott (huvudbrott), möjligen medhjälp. Han berättar vidare att chansen (risken?) att få ut personuppgifter från IP-nummer är liten på grund av att straffet troligen blir böter.

4 tankar kring ”Handelssanktioner från USA

  1. Det hela är inte så konstigt som hysteriska vänsterfolk, fildelare och kvällstidningar försöker få det till:
    Sverige är del (sedan över 100 år) av ett avtal numer administrerat av WTO att respektera och skydda intellektuell egendom. Hade Sverige inte gjort något hade de brutit mot avtalet, varpå USA och andra länder haft full rätt till handelsembargo helt i enlighet med det avtal Sverige skrivit under.

  2. Ja, jag har inget att säga om MPAs eller USAs agerande i frågan. Däremot ska inte svenska ministrar eller statssekreterare gå in och detaljstyra verksamheter för att de är rädda för repressalier.

  3. Men men, läs på om WTO och ”301 Priority Watch List” och inse hur liten risken är för handelssanktioner mot Sverige. eller ett nerkok: DN.
    Det handlar ju snarare om att försöka måla upp en allvarlig bild av Hotet mot Landet för att Bodström & Co ska ha något att säga..

Kommentarer är stängda.