Kondo, Stephen Coleman och Malmö Symfoniorkester

I söndags bjöd Malmö Symfoniorkester med dirigenten Stephen Coleman (eller Malmös skattebetalare antar jag, snällt av dem var det iallafall) på Joystick, en konsert med TV- och datorspelsmusik. Musik av bland annat Koji Kondo (Super Mario och en mängd andra Nintendospel), Nobuo Uematsu (Final Fantasy-serien bland annat), Rob Hubbard (framförallt känd för en hel del verk för Commodore 64s SID-chip) framfördes. Mellan musikstyckena berättade Orvar Säfström små trevliga anekdoter kring spelmusikens utveckling.

Jag bestämde mig spontant i sista minuten att försöka ge mig på att filma en del av den med min videokamera, vilket resulterade i ett par minuter film med musik komponerad för enkla ljudchip bearbetad för och framförd av en komplett symfoniorkester.

Super Mario Brothers theme (5 Mb)

Last Ninja
C64-medley
(15,4 Mb)

Detta inlägg är pingat på Intressant.se
Andra bloggar om: , , , ,

5 tankar kring ”Kondo, Stephen Coleman och Malmö Symfoniorkester

  1. Hejsan,

    Trevligt med video.. från den grymma koncerten på stortorget, men jag får det inte att funka med video, (ljud ok) använder Quicktime ver. S1-6.5.1 -får ingen bild. Mycket tacksam om någon kan berätta vad jag skall göra för att kunna se dessa?

Kommentarer inaktiverade.