Äntligen!

Till slut gjorde jag det. Jag har gått och funderat på det ett bra tag och egentligen bestämde jag mig för länge sedan. Anledningen till att det har tagit så lång tid att komma till skott beror bland annat på att jag tyckte att det handlade om småpotatis. Det rör sig ju bara om några tusen per år eller så.
Jag räknade efter, och kom fram till att jag hade kunnat resa jorden runt för de pengarna jag betalat in sedan jag började arbeta istället för att stödja en verksamhet vars värderingar eller verksamhet jag inte vill ha någonting med att göra.
Jag började fundera på vad jag får för pengarna jag betalar. Jag använder aldrig lokalerna eller har någon annan kontakt med de som arbetar där och på den här sidan läste jag om vilka konsekvenser det får att gå ur Svenska Kyrkan.
Om man inte är med i kyrkan har man inte rätt att gifta sig där (om inte den man ska gifta sig med är det), men varför skulle jag vilja gifta mig i en kyrka när den representerar så mycket jag föraktar?
Man har inte heller rätt till en kyrklig begravning, men varför skulle jag vilja ha en välsignelse från en representant för en religion jag inte tror på? Begravningsavgiften kommer jag inte undan, men ingen kan tvinga mig att bli begravd i vigd jord iallafall.
Svenska Kyrkan får flera hundra miljoner om året av staten för att bevara kyrkorna i Sverige så den kostnaden kommer jag inte undan heller.

Igår såg jag till att sänka min skatt med en procentenhet. Nu är det bara resten kvar.

Det här inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , ,

4 tankar kring Ӏntligen!

Kommentarer inaktiverade.