Oberoende liberal blev beroende oliberal

Min ledare i Södermanlands Nyheter idag handlar om Dagens Nyheters blockering av eskorten Isabella Lunds blogg.

För att ­använda Dagens Nyheters egna ord i huvudledaren från 1/2 2006: ”Yttrandefriheten kan aldrig vara total, men i det långa loppet vinner alla på det fria tankeutbyte och den ­pluralism som uppstår i ett samhälle där det är högt i tak”. Då handlade det om Muhammedkarikatyrerna i danska ­Jyllandsposten. Dagens Nyheter försvarade publiceringen med Voltaire-citatet ovan och slog sig för bröstet.

Andra intressanta bloggar om: , , , ,

2 tankar kring ”Oberoende liberal blev beroende oliberal

  1. Johan, jag hoppas inte SN helt släpper dig. Dina texter håller hög kvalité och tar alltid upp relevanta händelser ur ett liberalt perspektiv. Jag tror ingen annan ledarskribent på någon tidning har berört Isabella Lunds situation t ex. Det är Södermanlands Nyheters förlust om de inte behåller dig.

Kommentarer är stängda.