Nazister förstörde konstutställningen i Lund

Via Svenska Dagbladet får jag reda på att ett par nazister har tagit på sig ansvaret för terrordådet mot Andres Serranos utställning A History of Sex som inträffade i fredags. Som vanligt när nazister är i farten var själva aktionen inte speciellt genomtänkt. Visst, den var planerad, men konsekvenserna av sitt handlande tror jag inte att de har förutsett. Ett flertal av mina vänner hade inte hört talas om utställningen och själv hade jag inte hunnit se den, men nu har intresset väckts i bekantskapskretsen. Bättre reklam än så här är svår att få. Dessutom är det inte speciellt svårt att trycka nya kopior av fotografier, så förhoppningsvis återställs utställningen till sitt ursprungliga skick vad tiden lider, kanske med ytterligare ett par verk föreställande resultatet av idioternas intolerans.

Uppdatering: För att folk ska få en hum om hur hemska bilderna som nazisterna förstörde är visas ett par detaljer här (tagen från Blogge Bloggelitos inlägg om attentatet):

Konst

Andra bloggar om: , , , , ,

5 tankar kring ”Nazister förstörde konstutställningen i Lund

  1. Så roligt för dina vänner att de nu vet var de ska gå om de vill gå och titta på när en kvinna tar en riktigt stor hästkuk i näven. De borde vara evigt tacksamma för att nazisterna uppmärksammade detta.

  2. Nja, det är väl inte så mycket bilderna i sig. Om man vill se bilder på tjejer som har sex med hästar finns det massor av sajter på internet som man kan besöka, exempelvis den här: beastfarm.com eller animal-sex.com. Att försöka bekämpa djurporr genom att sabotera en fotoutställning är lönlöst, så jag är inte speciellt orolig för att nazisternas agenda ska lyckas. Det är sällan som svenska nazister lyckas med något överhuvudtaget.

  3. Visst fick utställningen nu massa uppmärksamhet som den inte fått innan. Det är helt riktigt. Men till skillnad från dig tror jag å andra sidan tror jag nazisterna du pratar om hade förutsett detta. Det är självklart att de ville ha uppmärksamhet. Det var ju hela grejen.

    Man vill att samhället skall känna till inställningen, för att de flesta normala människor reagerar med avsky då de ser dessa bilder. Således kan de associera sig själva med lättnaden av denna avsky när de förstör bilderna. Hela strategin hänger förstås på att folket har en inneboende intolerans mot konsten, som nazisterna kan spela på.

  4. Alex: ”Hela strategin hänger förstås på att folket har en inneboende intolerans mot konsten, som nazisterna kan spela på.”
    Och det verkar inte finnas. Inte i den utsträckningen som nazisterna inbillar sig. Jag har hört någon enstaka kristdemokrat uttala sig negativt, i övrigt har jag bara hört positiva och uppskattande kommentarer. Vilket leder till att nazisterna framstår som än mer patetiska än tidigare.

Kommentarer är stängda.