Amerikanska presidentkandidater och deras åsikter

politicalcompass.org finns en sammanställning över de amerikanska presidentkandidaternas åsikter. Själva bilden som visar var deras åsikter placerar dem i rutnätet saknas dock ((img-taggen i html-koden pekar på en fil som heter usprimaries_2007.png, men filen heter usprimaries_2008.png)), men om man letar lite kan man hitta den.

US Primaries 2008

Det som är intressant att notera är först och främst att de flesta amerikanska presidentkandidater faktiskt tycker rätt lika. Framförallt är det lustigt hur mycket socialdemokrater älskar Hillary Clinton, som är både mer höger och mer auktoritär än alla de svenska riksdagspartierna. De flesta socialdemokrater borde heja på Gravel eller Kucinich. Det är nämligen i den nedre vänstra kvadranten som de flesta svenska socialdemokrater befinner sig.

Andra bloggar om: , ,

2 tankar kring ”Amerikanska presidentkandidater och deras åsikter

  1. Måste säga att den där sammanställningen verkar lite småskum. Inte minst att Ron Paul hamnar så pass långt ut till höger, men ändå så pass högt upp på authoritarian/libertarian-skalan.

  2. Ron Paul är väldigt ideologisk. Han vill ju exempelvis avskaffa centralbanken på grund av att den innebär för mycket statlig styrning. Det är ganska höger.
    Att han är abortmotståndare är nog en bidragande orsak till placeringen på den andra skalan, men jag har inte tillräcklig koll för att säga vad det är som gör att han inte placeras i den nedre kvadranten. Enbart abortmotstånd påverkar ju inte så mycket.

Kommentarer är stängda.