”I Sverige tar vi hand om varandra”

I Sverige är narkotikabruk förbjudet bland annat för att människor sägs fara illa av att använda det. Genom att förbjuda innehav och bruk kan man hjälpa de som fastnat i träsket.
Det är tur för Susanne Eriksson i Märsta. Hon har MS och marijuana lindrade hennes besvär. Någon vänlig själ såg att Susanne höll på att fara illa och fastna i knarkträsket och varskodde polisen som kom och ville hjälpa Susanne att bli av med sitt farliga beroende. Nu ska hon få spendera ett år på Hinseberg för att bli av med sin dåliga vana.
Lägenheten behöver hon inte oroa sig för heller. Socialen betalar inte hyran när Susanne är på Hinseberg så lägenheten får någon annan ta hand om i framtiden.
I Sverige samarbetar alla för att hjälpa sina medmänniskor att få bukt med sina problem. Fantastiskt!

(Isobel Hadley-Kamptz via Henrik Alexandersson)

Andra bloggar om , , ,

11 tankar kring ””I Sverige tar vi hand om varandra”

 1. Är det skoj så är det kanske (lite) kul men är det på allvar så skulle du haft en smäll på flabben.Välj själv.

 2. Att något är skevt med svensk rättspraxis är det nog ingen frågan om.

  blää på denna förlegade människosyn straffa sjuka för en ört, ska man införa ätterstupan åt skattebetalare som inte kan prestera längre? Oj jag glömde det har vi ju redan.För all del bränn dom sjuka på bål pga mediciner det har är vi ju kända för här i norden och europa.

  Sjukt folk = sjukt samhälle

 3. Den här kvinnan har verkligen råkat ut för detta så i sak är det inget skämt.
  Den överlåtelse hon är dömd för är enbart att hon känt sej tvungen att bjuda och inte att hon skulle ha sålt.
  Däremot hade hon en hyfsat avancerad odling.

  Hon har frågat sin läkare efter Sativex men läkaren kände inte till läkemedlet utan skulle höra sej för.
  Därefter har Susanne inte hört mer om den saken.

 4. Jag tycker att för dom med ex MS AIDS CANCER och andra kronoska sjukdommar såsom smärtor lindras av Marijuana och för dessa människor tycker jag att det skall skrivas ut av läkare och att det görs lagligt i Sverige att för medicinskt bruk inta marijuana, samt en åldrsgräns på 18år om ni bara hade sett vad det hjälper dom med dessa sjukdommar så hade ni förstått skillnaden mellan att ha ett rent helvete och att kunna leva drägligt, jag för min del har provat det mesta men sedan många år inte tagit mer än något glas vin emellanåt och inga andra droger för att alkohol är med en drog och även mycket farligare än Marijuana. titta på dödsfallen kopplade till alkohol och marijuana så ser man skillnaden nä alkoholen är den som borde vara olaglig och inte marijuana (medicinskt bruk)

 5. förmodligen har kvinnan åkt dit på närmare 1kg marijuana vilket kan brukas för egen del, speciellt om man inte umgås med flummare utan vill ha ordentliga vänner runt om sig då kan det mycket väl vara för eget bruk, det räcker ungefär 1år så jag tror på att det varit för eget bruk vad fan 1kg är väl inte mycket, tingsrätten brukar ge ut 1år per kg så det är därför hon fått 1år tror jag, jag har själva suttit i fängelse i ca 7år men sedan många år skärpt till mig o slutat upp med alla dumheter, men jag tycker synd om denna tjej låt henne röka lite gräs vad fan hon har ett helvete med sin ms och med gräset kan hon äta normalt (nästan) och även skratta lite då o då. så tänk å detta och lär er en sak, anledningen till att detta blev olagligt på 30talet var för att usa hade en sådan politik då ex med alkoholförnudet som kom då o även förbudet mot marijuana för dom såg vilka pengar man kunde göra med detta så naturligtvis så förbjöd dom detta då dom insåg att dom inte kunde få monopol på detta samt att man ej visste vilken nytta det gör på människor med kroniska sjukdommar.

Kommentarer är stängda.