Är flaskvattnet en miljöbov?

Idag reder jag ut om flaskvatten är så farligt för miljön egentligen.

Om man dricker flaskvatten i stället för kranvatten är svaret ett enkelt och tydligt ”Ja”. Saken är den att nästan allt flaskvatten – 98 procent hävdar ekonomen Jonas Frycklund i boken Yppighetens nytta – är smaksatt eller kolsyrat eller både och vilket gör att det ändå får sägas vara en annan sorts produkt än kranvatten.

Andra bloggar om: , , ,

1 tanke kring ”Är flaskvattnet en miljöbov?

  1. klart är väl att flaskvatten i alla lägen är en relativ miljöbov mot kranvattnet, däremot kan man ju alltid räkna med behovet/bekvämligheten på de små (1/2 l) flaskorna i vissa situationer, däremot är ju 1,5l-flaskor rent hemmaanvändande och därför inget komplement utan bara substitut för kranavann.

Kommentarer inaktiverade.