Epitetet ”liberalerna” i partinamnet

Med anledning av gårdagens utspel från sju folkpartister på DN Debatt orerade jag lite kring vårt parlamentariska system och FRA-lagen.

Det är ytterst viktigt att riksdagsledamöterna kan gå emot partilinjen, annars hade partisekreterarna lika gärna kunnat träffas och sköta voteringen själva med viktade röster. Att regeringen är medveten om att dåliga förslag kan – och borde – röstas ner även av riksdagsledamöter från de egna partierna är ett viktigt skydd mot ökad maktkoncentration. Eller som Thomas Jefferson sade: ”När regeringen fruktar folket har vi frihet, när folket fruktar regeringen har vi tyranni”. Det är regeringen som ska utföra folkets vilja, inte tvärtom.

Andra bloggar om: , , , , ,

1 tanke kring ”Epitetet ”liberalerna” i partinamnet

  1. Pingback: Citerad igen

Kommentarer är stängda.