Att definiera sin självbild

Det har höjts röster till protest mot Svenskt skolfotos erbjudande om digital efterredigering av skolfotografier. I dag tycker jag att eleverna själva ska få välja.

Med upplevelserna av grundskolans fotograferingar i minnet har jag svårt att bli upprörd av de skolfotoföretag som från och med det här läsåret erbjuder eleverna, eller formellt sett deras vårdnadshavare, digital redigering av bilderna i efterhand. Utomstående människor och skolledningar som kräver bojkott av de företag som erbjuder tjänsten är inte de som behöver acceptera resultatet. Det är lätt att ha åsikter när det inte drabbar en själv.

Andra bloggar om: , , , , ,

3 tankar kring ”Att definiera sin självbild

  1. nääää… men johan, det är väl två olika saker att idiotfotografen väljer ut en bild där någon blundar som alla har roligt åt efteråt och att retuschera bilden? du sa ju just att ingen blev retad för finnar eller liknande, varför då retuschera? hmmm. jag är skeptisk. jag har ett vagt minne av gympaincidenten tror jag (fast det där med smink har du nog hittat på i de flesta fall..)! 🙂

  2. Anledningen till att en kass bild väljs ut av fotoföretaget (blinkning var kanske inte det bästa exemplet iofs) är nog oftast att det ska gå snabbt. Man har inte tid att ta om varje bild för att alla ska bli perfekta. Skolfotot görs ju på löpande band-princip.
    Att klasskompisarna vet att man har finnar betyder inte att man vill se finnarna i ett år framöver på en inramad bild hos sina släktingar eller hemma.
    Jag har inga anteckningar från mellanstadiet (du har väl våra meddelanden nånstans!) så jag hittar nog på lite. Att varenda tjej sminkade sig är naturligtvis en överdrift, men det är känslan som är det viktiga 🙂

Kommentarer är stängda.