Familjen som politiskt projekt

I min sista ledare i Kvällsposten tar jag upp föräldraförsäkringen.

Som liberal kan man så klart argumentera för att föräldraförsäkringen borde avskaffas och skatterna sänkas så att föräldrar själva får ta ansvar för finansieringen av sin föräldraledighet. Även om man tycker att det är den bästa lösningen på sikt är det inget genomförbart alternativ de närmsta åren.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 tankar kring ”Familjen som politiskt projekt

  1. Diskussionen om föräldraförsäkringen är totalt ointressant så länge kvinnor och män inte behandlas likvärdigt i lagen när det gäller vårdnaden om det nyfödda barnet. Man får ju ingen föräldraledighet utan att först ha tillerkänts vårdnaden om barnet. För att pappan ska få vårdnaden om sitt barn krävs ju först att mamma godkänner honom som pappa och skrifligen godkänner att de ska ha gemensam vårdnad.

  2. Axel: när föräldrarna inte är gifta ja. Och jag håller med dig om att det är ett problem. Men jag tycker inte att diskussionen är totalt ointressant ändå.

Kommentarer är stängda.