Artikel om Bodströms politik i DN

Bodström tycker inte ökad övervakning hotar integriteten.
Jinges banner och att Oscar Swartz myntade uttrycket Bodströmsamhället nämns.
Bodström får kritik från flera håll, både statsvetare och jurister. Thomas själv förstår inte varför.

Mer kommer när jag sovit.

Uppdatering: Nu har jag sovit, varit på föreläsning, och jobbat.

Efter att jag läst en ny artikel hos Computer Sweden så har jag svårt att se hur Thomas Bodström kan säga att hans förslag inte är integritetstänkande. Tidigare så har jag tänkt att han kanske bara är naiv och inte ser konsekvenserna, men om man ska kunna få ut de uppgifter som finns lagrade om en person (som en konsekvens av datalagringsdirektivet) för misstankar om varenda brott som kan ge böter (i princip alla brott. Finns det något som faller utanför?) så har jag svårt att se hur han inte ljuger. Nu är det inte ens bara de som är misstänkta för grova brott som ska övervakas, något som går emot det som Thomas Bodström sagt tidigare.

T ex:

Vanliga oskyldiga behöver inte vara det minsta oroliga, hävdar han.

– De vars integritet kommer att kränkas är de som begår brotten. Men dem vill vi ju sätta i fängelse.

Sätt de som döms till böter i fängelse, så kan jag gå med på det. Då ljuger han inte längre, men det blir många som får sitta inne då.

En tanke kring ”Artikel om Bodströms politik i DN

 1. dn.seArtikeln i DN ”Bodström tycker inte ökad övervakning hotar integriteten”. kunde lika bra varit en megafon och betald annonsplats för (s) och Bodström. Och fräckt att bara intervjua Johan Pehrson från (fp), då han är en välkänd stöttepelare till Bodström.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=517211

  Sverige har nu haft demokrati i snart 80 år. Ifall det skall ha en fortsättning så har media som Dagen Nyheter ett stort ansvar att låta alla parter komma till tals, och inte vara en megafon åt ena parten.

  Ifall Bodström-samhället blir verklighet, och någon gång i framtiden ett part a la Sverige-demokraterna kommer till makten, så kan jag tänka mig hur de kommer att använda de utmärkta metoder till övervakning, kontroll och förtryck av befolkningen som Bodström-samhället kommer att ge möjlighet till.

  Jag skrev till journalisten ”Det minsta du nu kan göra är att i nästa artikel om Bodström-samhället låta Bodströms meningsmotståndare komma till tals.”

  Skriv du också till henne och DN’s chefredaktör. Faktum är att det fungerar.

  Man måste tro på demokratin för att den att fungera. Om man förväntar
  sig att den inte alls fungerar så gör den heller inte det.

Kommentarer är stängda.