Wal-Mart stöder gay-rörelsen; bojkottas av facket

För några dagar sedan publicerades en artikel i LA Times (Wal-Mart Reaches Out, Gets Slapped, 25 aug) som berättar att Wal-Mart har gått med i National Gay and Lesbian Chamber of Commerce, alltså en handelskammare inriktad mot homosexuella företagare.
Wal-Mart kommer betala 25000 dollar till handelskammaren årligen och hålla kurser för homosexuella företagare om hur man kan bli en underleverantör till Wal-Mart.
Att konservativa organisationer reagerar är förståeligt; Wal-Mart har tidigare varit snabba med att plocka bort produkter som har ansetts stötande av organisationer som AFA (American Family Association). Men inte heller alla inom gay-rörelsen uppskattar det nya engagemanget:

”Our community is a smart community, and we can see a shameless marketing opportunity when it comes,” said Jeremy Bishop, program director of Pride at Work, a group within the AFL-CIO that represents gay and lesbian workers.

”For us it’s a matter of social and economic justice, and Wal-Mart has a long record of not treating its employees — gay or straight — with equity and dignity.”

Som tur är är inte alla lika negativa. Justin Nelson, VD för handelskammaren, har en annan syn på saken:

”If we were to turn our back on Wal-Mart, we would be doing a disservice to those businesses that will benefit by becoming a part of Wal-Mart’s diverse supply chain,” [Nelson] said.

Intressant.se
Andra bloggar om: , , , ,