Hur gör andra?

SR Ekot har en notis om att en frisörsalong har ändrat sin prissättning. Numera får man ju inte ta olika betalt för män och kvinnor, så om man tar lika mycket betalt för alla klippningar får de ju mindre betalt per timme för klippningar som tar lång tid. Så hur i fridens namn har frisörsalongen löst detta kniviga problem?
Jo, genom att ta mer betalt för långt hår än kort! Vad genialt! Långt hår tar ju generellt sett längre tid att klippa än kort, och därmed blir intäkterna inte lidande om det bara kommer en massa långhåriga människor. Ekonomipriset nästa år?

Fast det var inte den här sidan av saken jag ville ta upp egentligen. Det är inte frisörsalongens fel att SR tycker det är sensationellt att ta olika mycket betalt för olika mycket arbete. Här är några tips på andra notiser att skriva när det blir nyhetstorka nästa gång:

  • ”Taxipris enligt längden på resan”
  • ”Matpris enligt livsmedlens vikt”

Andra bloggar om: , , ,