Federley om oliktänkande i partiet

Om ungefär två timmar har CUF valt en ny förbundsordförande på stämman i Kalmar. I dagens DN Debatt skriver avgående ordföranden Fredrick Federley om hur vissa centerpartister bemöter Fredricks och CUF:s förslag med förlöjligande och osakliga argument (eller snarare brist på argument).
Fredrick Federley var en av anledningarna till att jag överhuvudtaget gick med i CUF och röstade på Centerpartiet och jag tycker att det är av stor vikt att Centerpartiets politik förs på sakliga grunder. Det innebär kanske att man som etablerad i partiet får ompröva sina beslut och åsikter om det kommer fram bättre förslag. Att man inte kan ta en saklig debatt brukar tyda på att man inte har så mycket att komma med.

2 tankar kring ”Federley om oliktänkande i partiet

  1. Jag träffade en gång, för nästan ett decennium sedan, en framgångsrik CUF-are som stolt deklarerade att han, när/om han kom in i riksdagen, skulle hålla sitt första anförande i en svart sarong med texten ”humanist” i rött… These days are long gone antar jag, humanist är idag lika med Sturmark, och CUF har fått sin total makeover… i god demokratisk ordning får man anta. Samme CUF-man beskrev därefter hur han sjungit ”En så’n karl” för Andreas Carlgren, och kanske var han pionjär när det gäller en mer urban sexualsyn inom Centern, vad vet jag…

  2. Oj, det var ord och inga visor i Federleys debattartikel. Jag känner sympati inför de åsikter han framför. Jag ser många av de tecken som han ser. Det är kanske en debattartikel att fundera vidare kring senare också faktiskt.

Kommentarer är stängda.