Hårdare lagstiftning behövs

Apropå den här nyheten skrev jag ett kort ledarstick, men kom fram till att det inte lämpade sig för publicering i SN. Därför publicerar jag det här:

Hårdare lagstiftning behövs
Nyligen drabbades familjen Laxström av en katastrof av grövsta slag. På sonens födelsedag inköptes färdig pudding till efterrätt, en pudding som visade sig vara möglig trots att det var flera månader kvar till utgångsdatumet. Konsumentminister Nyamko Sabuni (fp) vill nu tillsätta en snabbutredning för att ta reda på vad som skall förbjudas. Gott så.
Men det tar tid. Den 22:a juli drabbades familjen Laxström och igår var fortfarande varken vaniljpudding, mögel eller familjen Laxström förbjudna. Regeringen måste visa handlingskraft och ta tag i kampen mot orättvisorna. Allt annat vore ett svek mot väljarna.

Andra intressanta bloggar om: , ,

4 tankar kring ”Hårdare lagstiftning behövs

  1. Vaniljpudding med flera månaders hållbarhet????? Är inte möglet ett tecken på att värre kemikalier saknas i den vaniljpuddingen?

  2. Socialdemokraterna kan ju använda det som ett vallöfte* i nästa val. Mer kemikalier i all färdig pudding, visionen om det mögelfria samhället, osv.

    *) Det är ett löfte att det är en målsättning som vi lovar att ha som mål att arbeta för. (Ingela Thalén)

Kommentarer är stängda.