Ny användning för trafikkameror

I min sista ledare i SN (för den här gången iallafall) skriver jag om hur fartkamerorna kan komma att användas för att övervaka alla bilister, inte bara de som kör för fort.

Att hastighetskamerorna tar en bild när man kör för fort får anses vara ganska­ ­rimligt; man registreras först efter det att man begått brottet. Med den utökade ­kontrollen fotograferas man innan man ­begår brottet, av den händelse att man kanske­ eventuellt skulle kunna köra för fort på sträckan fram tills nästa kamera.

Andra intressanta bloggar om: , , , ,

3 tankar kring ”Ny användning för trafikkameror

  1. ”Det sägs att den som har rent mjöl i ­påsen inte har något att frukta”

    Jodå, sin frihet. Men frihet är som luften vi andas, vi saknar den inte förrän den i tillräckligt hög grad är borta. Argumentet innehåller påståendet att allt som någon vill dölja per definition skulle vara något olagligt eller dåligt, vilket är mycket lätt för vem som helst att motsäga. Att vara övervakad är däremot per definition att inte vara fri, det är också ett brott mot principen att betraktas som oskyldig tills motsatsen bevisats. Den som använder argumentet kan således bli påklistrad saker som går i totalitär riktning och i extrama fall sägas vara rent människofientlig.

Kommentarer är stängda.