Bör Sverige stanna kvar i EU?

Det blev en längre semester än jag hade tänkt mig. Hade min längsta sammanhängande ledighet på flera år i augusti (10 dagar) och bloggsemestern blev mer än en månad. Nu är det dags att komma igång igen.

I slutet av augusti beställde jag boken Discover Your Inner Economist: Use Incentives to Fall in Love, Survive Your Next Meeting, and Motivate Your Dentist av ekonomiprofessor Tyler Cowen vid George Mason-universitetet i Virginia. I samband med det lovade Tyler Cowen på sin blogg, Marginal Revolution, att alla som beställde boken skulle få en fråga besvarad i en ljudfil. Min fråga var:

As a libertarian living in Sweden I wonder what is best for Sweden (and the rest of the quite trade friendly nordic countries): leaving the EU and
unilaterally (or bilaterally) abolishing trade quotas and duties, or remaining a member of the EU and bite the sour apple, accepting CAP and so called TDIs because of the advantages of the inner market of the EU?

[audio:http://folin.nu/blog/wp-content/uploads/2007/09/20070727_folin.mp3]

Andra intressanta bloggar om: , , ,