Apropå kristna homofober och deras motståndare

Det pågår ett par politiska lobbykampanjer för tillfället. En av dem kan man se i Stockholms tunnelbana (Bevara äktenskapet) och en motreaktion till den finns på Facebook. Till de som känner sig upprörda vill jag rikta följande:

Kritisera mer än gärna kampanjen för vad den är: en homofob panikattack från en tack och lov minskande grupp religiösa idioter. Däremot vore det tragiskt om ett åtal om hets mot folkgrupp vore aktuellt (eller begärs av de som känner sig berörda). Om alla (eller ens minoritetsgrupper av betydande storlek) skulle få igenom antikränkningslagar som berör en massa särintressen skulle inte nånting vara tillåtet att säga så småningom. Inte religiösa idiotier (som är en stor källa till humor), men inte heller saker som ”Könsneutrala äktenskap nu!” som ”kränker” en massa moralistiska fanatiker. Ropa inte på pappa polisen när du stöter på saker du inte gillar, använd det som ingen kan ta ifrån dig: din förmåga att argumentera.

Andra bloggar om: , , ,

1 tanke kring ”Apropå kristna homofober och deras motståndare

  1. Det är nedslående att läsa vad du och andra djupt okunniga skriver om ”Bevara Äktenskapet” och troende människor. Du bevisar direkt att du står på en tunn yta utan någon historisk bildning alls. Tror du att man kan göra en sådan avgörande samhällsinstitution som familjen till en populistisk jämlikhetsfråga som vilken annan fråga som helst? Detta är en central institution som har en avgörande betydelse för vårt samhälles framtida utveckling och fortbestånd. Ett friskt samhälle har sin fundament i familjen. FN:s konvention om mänskliga rättigheter och barns rättigheter säger att barnens bästa skall komma i första rummet i dylika familjefrågor. Det är BARNET som skall vara i centrum, inte egotrippade okunniga människors självbekräftelsebehov. Vi ser redan hur ruttet vårt samhälle håller på att bli, i takt med upplösning av kärnfamiljen och sunda värderingar, från kristen tro, som hela västvärlden byggts upp kring. Att sätta sig till doms över de som värnar om familjen, äktenskapet och samhällets fortbestånd och raljera över dem, visar på djup okunnighet och nonchalans. Begreppet äktenskap är dessutom redan upptaget, så om homosexuella vill ingå förbund med varandra så får de kalla det något annat. Jag kan inte registrera min bil i båtregistret, för det är inte en båt och kommer aldrig att bli det. Det är inte diskriminering, det är fakta.

    Dessutom kan inte Bevara Äktenskapets affischer alls anses som diskriminerande. Hur skulle de kunna det?! De säger bara att mamma, pappa och barn hör ihop. De gör inget uttalande om homosexuella. Att sedan homosexuella läser in sånt är deras problem. Det är ju tvärtom så att idag är det ju motståndare till homoäktenskap som är diskriminerade. Så fort man ens kan uppfattas tycka något som antyder att heterosexualitet är det normala och att äktenskap är mellan man och kvinna, så ropas det ”homofob” från alla håll. Det är ett djupt antidemokratiskt och okonstruktivt sätt att föra debatt på; att förbjuda och stigmatisera vissa åsikter. Så gör RFSL och vänsterrörelsen.

    Varför skreks det inte om diskriminering under valet, när miljöpartiet hade en ännu tydligare kampanj FÖR könsneutrala äktenskap? Var hade det? Jo, i SL:s tunnelbana! Detta visar hur sjukt snedvriden debatten är.

    Jag håller med dig om att man inte kan ropa ”diskriminering” och propsa på åtal så fort man hör något man inte gillar. Vi har faktiskt (på papperet i alla fall) yttrandefrihet. Tyvärr kan många inom homolobbyn, vänstern och islamiströrelsen inte förstå att det inte är samma sak som ”hörandefrihet”. Det är inte så att vi inte ska få höra sånt vi ogillar eller blir stötta av. Sånt kommer med yttrandefrihet, och man kan inte kväsa en debatt genom att lägga locket på med ”homofobstämplar”. Tyvärr är det de som kallar sig för toleranta som är de riktigt intoleranta; de tillåter inte att någon åsikt som går emot deras egen yttras. Då ropar de på JÄMO och HOMO och pressen, som består av journalister där ca. 70% har vänstersympatier, rusar till försvar.

    Man mår illa och oroas över vårt lands framtid.

Kommentarer inaktiverade.