Moralister rasar mot bröstkuppen

Min vän Gabriel Stille skrev nyligen en artikel för RFSU om en feministisk aktionsgrupp vid namn Bara Bröst som vill att kvinnor ska kunna vara barbröstade där män kan vara det, som på exempelvis badhus och fotbollsmatcher. En del blir upprörda och kommer med märkliga förklaringar till förbuden mot barbröstade kvinnor. Enligt Inger Grotteblad som är försäljningschef på Fyrishov är det ”säkerhet, hygien och gängse seder och bruk”.

Utländska media har också snappat upp aktionsgruppens framfart. Antagligen har de flesta fått tipset via The Local. Både franska Libération och Washington Posts blogg tar upp det. Timmy B förklarar sin upprördhet så här i en kommentar till the Posts inlägg:

What nonsense. Showing breasts. How does exposing yourself to anything to promote equality. Should men petition to able to breastfeed in public. The woman’s movement tries to force unnatural reality. I am sick and tired of it.

Att visa nakna bröst är tydligen onaturligt, ohygieniskt och en säkerhetsrisk. För det kan väl inte vara så att det enbart är ”gängse seder och bruk” som gör att vissa blir upprörda så fort kvinnor (eller män med för den delen) inte skyler sina kroppar? En majoritet av UNT:s läsare svarar Nej på frågan ”Ska kvinnor få bada topless på inomhusbad?” i en omröstning på deras webbsida. Det svenska samhället må vara sekulariserat så till vida att folk inte går i kyrkan regelbundet, men den kristna svenska moralen lever och frodas på badhusen och i resten av samhället.

Andra bloggar om: , , ,

En tanke kring ”Moralister rasar mot bröstkuppen

  1. Rolig debatt! Ena stunden är feministrörelsen i upprorstillstånd över H&Ms julreklam med underklädesklädda tjejer. I nästa stund är man upprörd över att inte själva tillåtas uppträda offentligt UTAN underkläder.
    Kanske om H&M väljer att visa sina modeller topless på reklampelarna så blir feministrörelsen nöjd till sist?

Kommentarer är stängda.