Buy Something Day

CUF:s förbundsordförande Magnus Andersson tog i sin krönika på Politikerbloggen igår upp problemet med ”En köpfri dag” eller Buy Nothing Day som den heter i resten av världen. Som en motreaktion till Buy Nothing Day’s reaktion mot konsumtionssamhället så har Buy Something Day uppstått. Den hyllade jag och en himla massa människor i Lund idag. Själv köpte jag lite presentpapper samt en inflyttningspresent till ett par kompisar som nyss blivit sambos, men väldigt många kom bärande på stora shoppingkassar och kartonger. Att man i Lund hellre uppmärksammar Buy Something Day än ”En köpfri dag” är tydligt.

Här är en del av de bilar som transporterat människor till köpcentret Nova Lund tidigare idag.
Parkeringen på Nova Lund

Parkeringen var proppfull! Alla som ville handla fick inte plats!
Felparkerad bil

På Guldfynd var kommersen i full gång.
Kommersen på Guldfynd

Andra bloggar om: , , , , ,

En tanke kring ”Buy Something Day

  1. Sen kan man ju fråga sig om folk verkligen uppmärksammat någon av dagarna, och om inte kommersen hade fortgått som vanligt även om det inte hade varit buy something day….

Kommentarer är stängda.