Att spela på politik

Jag är ingen expert på betting och odds, men den skeva medierapporteringen av presidentvalet i USA torde påverka oddsen på de europeiska spelsajterna så att de reflekterar det som européer uppfattar som den faktiska situationen. Oddsen för att John McCain vinner skulle då vara högre än de borde vara.
På ett flertal av de sajter jag kollat in har de lägsta oddsen (störst sannolikhet) varit på Obama och ger ungefär 1,5-2 gånger pengarna. John McCain ger mellan 2,75 och 3 gånger pengarna tillbaka.

Som ett experiment har jag satsat 200 kr på att John McCain vinner valet. Någon som är bra på sånt här kan säkert berätta om det är smart eller korkat (satsningen, inte spelandet).

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 tanke kring ”Att spela på politik

  1. Låter vettigt. Enda gången det kan vara lönt att spela i sådana här spel är när man tror sig veta att de andra som spelar har dålig information eller agerar irrationellt i sitt spelande. Det här borde vara ett sånt fall.

    Jag har ibland funderat på att spela på Sveriges matcher i fotbolls-VM och -EM. Där torde oddsen för att Sverige ska vinna vara lägre än de borde vara. Alltså borde man alltid satsa pengar på att Sverige förlorar. Jag har dock fått för mig att det är en hel del penningstinna spelare som tänker precis som jag, för oddsen är rätt så realistiska till slut, får jag för mig, i fotboll.

Kommentarer är stängda.