Uppsamling och citat

Jag kom på att jag har glöm att länka till mina ledare i lördags och måndags. I lördags handlade min text om FN:s utvecklingsprogram UNDP och en rapport om företagande i utvecklingsländer.

FN:s globala utvecklingsprogram, UNDP, publicerade nyligen en rapport med femtio exempel på entreprenörsskap i utvecklingsländer. Det gemensamma för de femtio fallen är att de alla är vinstdrivande företag som engagerar fattiga människor, både som producenter och konsumenter. Ökat företagande i utvecklingsländer gör alla rikare, framför allt de allra fattigaste.

Måndagsledaren handlade om hur bloggare och alternativa nyhetsmedier påverkar medierapporteringen. Texten skrevs i fredags, men det finns redan nyare exempel i form av anmälan av Henrik Alexandersson till JK och rapporteringen kring den.

Istället för att knyta näven i fickan och acceptera refuseringen skickade John McCains stab artikeln vidare till Matt Drudge, som driver webbsajten Drudge Report, mest känd för att ha avslöjat Monica Lewinsky-skandalen 1998. Drudge publicerade John McCains text och förklarade varför. Som på en given signal tog de stora amerikanska kabelkanalerna CNN, Fox och MSNBC upp McCains artikel. I och med det fick John McCains artikel mycket mer uppmärksamhet än den hade fått om New York Times hade publicerat den direkt.

Idag blev jag dessutom citerad i Ekots tidningskrönika igen. Dagens text handlar om skattefridagen.

Den 29:e juli blir den första dagen som man får behålla hela sin lön. När skattefridagen inträffar varierar med skatterna på arbete och ens faktiska inkomst, men sedan 2006 har skattefridagen för den genomsnittlige löntagaren flyttats fram ett par dagar. Då var den åttonde augusti den första skattefria dagen.

Andra bloggar om: , , , ,