Tillgänglighet via e-post

Jag funderar lite kring Örebro kommuns tillgänglighetsgaranti i dagens ledare.

Örebro kommuns nya tillgänglighetsgaranti innebär att alla som kontaktar kommunen ska få svar inom fem dagar och utan möjlighet för kollegor att kontrollera inkorgen anser man att det blir svårt att uppfylla. Ambitionen att öka tillgängligheten för invånarna i kommunen är det inget fel på. Det finns fler kommuner som borde arbeta mer på den fronten. Det finns dock en del risker som man bör ta i beaktande.

Andra bloggar om: , , ,

3 tankar kring ”Tillgänglighet via e-post

  1. Jag var under uppfattningen att handlingar som skickas till myndigheter är tillgängliga som allmänna handlingar under Offentlighetsprincipen såvida de inte sekretessbeläggs?

  2. Ja, om de inte är personliga (av romantisk natur eller mellan familjemedlemmar exempelvis). TF 2 kap 4§.
    Jag kunde varit tydligare i texten insåg jag efteråt. De e-postmeddelanden jag menar i texten är av den typen som skulle sekretessbeläggas.
    Att studsa mailet med en hänvisning anser jag skulle vara att jämföra med om man ringer till en handläggare och möts av en telefonsvarare. Jag tycker att e-post i många avseende är mer som telefonsamtal än brev.

Kommentarer inaktiverade.