Begränsa kollektivtrafiken

Skånetrafiken har de senaste åren upplevt en stor ökning av resenärer. Man har satsat mycket på marknadsföring och nya och fler tåg. Ökningen av resenärer är en naturlig konsekvens av den strategi man har använt. Nu visar det sig att ökningen är dålig. Till Sydsvenskan säger Ove Johansson, miljöpartist i Region Skånes kollektivtrafiknämnd att ”vi måste sätta en gräns för vad kollektivtrafiken klarar av”. Det räcker med nya resenärer nu.
Vägnätet ska inte byggas ut, men kollektivtrafiken ska begränsas. Ska skåningarna enbart arbeta i sin boendeort?

Andra bloggar om: ,

4 tankar kring ”Begränsa kollektivtrafiken

  1. Fast min gissning är, vilket jag tror nämns någonstans i kommentarerna till artikeln i Sydsvenskan, att det där snarare handlade om ett taktiskt utspel inför stundande budgetförhandlingar i Region Skåne. Typ, ”får vi inte mer pengar, så, jaha, då får vi väl begränsa resandet då”.

Kommentarer är stängda.