Du skall inte missbruka Herrens, din Guds namn

Folke Rydéns dokumentär Från Bill till Barack har blivit en nyhet i USA. I dokumentären finns ett inslag där lärarinnan Diantha Harris pratar om presidentvalet med sin klass. Hon frågar eleverna vilken kandidat de hejar på och låter uppgiven (bland annat genom att utbrista ”Oh Lord!” och ”Jesus!”) när ett par elever svarar John McCain. Som svar till en av eleverna säger hon att ”det betyder att din pappa kan bli kvar i militären i hundra år till”. Det är ingen tvekan om att läraren verkar ha en märklig undervisningsmetod, men det var inte det som jag tyckte var mest intressant kring den här nyheten.
När Fox News tar upp inslaget så börjar programledaren med att nämna lärarens ordval: ”First of all she took the lord’s name in vain […]”. Ett ämne som återkommer efter en stund: ”Oh, John McCain and then she says, you know, the Lord’s name and […]”.
I stället för att fokusera på det egentliga problemet, att en lärare förolämpar elever som har en avvikande åsikt, väljer hon att fokusera på att Diantha Harris bryter mot det andra budordet. Något olustigt.
Programledaren säger fler märkliga saker, bland annat om det amerikanska utbildningssystemet och läroplanen i inslaget men det får bli självstudier.

Andra bloggar om: , , , ,