Fantastiska underbara Hanna Wagenius fick på CUF:s stämma i Östersund genom sin motion om att CUF ska verka för ett avskaffande av sexköpslagen. I ett inslag i Rapport och en artikel på Nyheter24 lägger hon vältaligt ut texten om motiven bakom.
Andra bloggar om: hanna wagenius, sexköpslagen, skademinimering, cuf
Bra initiativ, men tyvärr är ju argumenten mest gammal skåpmat. Vi hörde dom om och om igen när lagen diskuterades från början.
Och även om jag håller med om argumenten leder de knappast till en förändring hos motståndarna då grunden i denna lag handlar om synen på människan.
Att trafficking skulle ha ökat har nog inte med lagen att göra, utan är snarare en normal uppgång när gränserna öppnas och efterfrågan ökar.
Frågan tycker jag handlar om man ska kunna hjälpa de som är utsatta och hamnat inom prostitution på ofrivillig väg. Där har man nog misslyckats kapitalt sen lagen infördes, men beror det på lagen?
Sen tycker jag också man kan ifrågasätta om den lyckliga horan verkligen finns.
1) Lagen har bidragit til en sämre tillvaro för sexarbetarna. Kopplerilagen har förvärrat den ytterligare.
2) Ja, den lyckliga horan finns. Varför skulle annars de prostituerade organisera sig mot förbud som de gör internationellt? Och: enbart ett par procent är regelrätta traffickingoffer, och det är DÄR polisen och myndigheterna ska satsa sina resurser. Inte på att jaga escorttjejer och deras kunder
Jättepositivt med beslutet på CUFs stämma. ”Det handlar om individens fria val och individens rätt till sin egen kropp”, säger bl a Hanna Wagenius. Det är det viktigaste argumentet för mig, ett liberalt argument.
Hej
jag läste att du tidigare har jobbat som intervjuare. Jag ska nämligen provjobba som intervjuare och har lite frågor jag undrar över. Skulle vara snällt ifall du kunde svara på dem.
– Om min kund inte är intresserad på att svara på frågor, vad säger jag då? Handlar det om att övertyga ?
– Om min kund avbryter mig mitt under intervjun och säger : jag vill inte bli intervjuad längre..vad säger jag då?
– Sen det där med att läsa upp frågorna, läser man dem så som det står på pappret? jag menar, det låter lite konstigt om man säger: okej fråga 1…mm då går vi vidare till fråga 2..förstår du vad jag menar?
undrar lite över dessa frågor..
hassna: Det hade varit bättre om du kommenterat i anslutning till något inlägg som handlar om ämnet, men jag ska svara på frågorna.
1. Syftet med intervjun är att få reda på åsikter i något ämne. Om intervjupersonen (inte kund, man säljer inget om man är en intervjuare; viktig skillnad) egentligen inte har lust att svara kommer svaren inte bli särskilt relevanta. Säger intervjupersonen nej tack så är det det som gäller.
2. Samma som ovan.
3. Numren på frågorna finns det oftast ingen större poäng med att läsa upp, men normalt sett ska frågorna läsas exakt som det står på skärmen/pappret för att intervjuaren inte ska lägga in egna värderingar i frågan.
tack för svaren!
förlåt att jag bombaderar din hjärna med jobb frågor, men jag måste bara fråga en till grej. ( min arbetsledare e lite flipp så drf vill jag inte fråga henne)
iaf, när man går till sin arbetsplas som intervjuare så har man inte bestämda platser eller hur? Visst har man olika platser varje gång man går dit? och hur vet man vart man ska sitta? Går man runt och kollar på borden om ens anställningsnummer står där?
Den frågan går inte att svara på generellt. Det ser nog olika ut på olika ställen. Sån här information måste du få från din handledare eller chef.