Johan Folin (c): ”Därför röstar jag på Piratpartiet”

Min partikamrat Karl Malmqvist förstår inte hur någon kan rösta på Piratpartiet. Han kommer med tre invändningar. Mattias Svensson svarar på den andra invändningen i ett inlägg på Neobloggen, men jag svarar på frågan mer generellt: Hur kan jag rösta på Piratpartiet?

Karl Malmqvist och jag är överens i många fler frågor än vi inte är det. Vi är båda betydligt liberalare än Centerpartiets kärna. Jag har kryssat Christian Engström för Piratpartiet därför att alla riksdagspartierna behöver få en tydlig signal att det inte fungerar att prata högt om integritet och rättssäkerhet och sedan börja övervaka alla svenskar (och de utlänningar som råkar ha kontakt med svenskar eller befinner sig i Sverige). På medborgarrättens område går utvecklingen åt helt fel håll och där har Centerpartiet inte gjort tillräckligt mycket bra för att jag ska kunna rösta på det. Det som slutligen fick mig att bestämma mig för Piratpartiet i det här valet var beslutet om FRA-lagen på stämman i maj. Det är dags att sätta ner foten.

Lena Ek har varit bra i de här frågorna, men jag tycker inte att hon har varit tillräcklig liberal i ett flertal andra frågor. Jag vill inte riskera att rösta in Lena Ek om jag kryssar Marie W eller Abir och de inte får tillräckligt många kryss.

Därför röstade jag på Christian Engström för Piratpartiet i valet till Europaparlamentet.

2 tankar kring ”Johan Folin (c): ”Därför röstar jag på Piratpartiet”

Kommentarer är stängda.