Misslyckad planering av mjölkproduktionen

Dagens text utreder varför det inte går att tjäna pengar som mjölkbonde. Centerpartisten i mig har börjat ta över.

Den europeiska jordbruksmarknaden existerar inte. Det är ingen marknad, det är politik. I allt väsentligt är det inte särskilt mycket som skiljer den europeiska jordbrukspolitiken mot den ekonomiska planering som genomfördes i Sovjetunionen. Bönderna rättar sig efter centralt dikterade produktionsmål och även priserna fastställs på central nivå.

Andra bloggar om: , , , ,

En tanke kring ”Misslyckad planering av mjölkproduktionen

  1. Det är som om stöden tar över och ingen vill vara bonde och producera. Jordbruksstöden lägger sig som en våt filt över lantbruket. Bönderna måste få betalt för vad de producerar, mjölk och kött, spannmål osv. Då finns kossorna kvar och ser till att vi får vårt öppna landskap.

Kommentarer är stängda.