Var inte arg på Greenpeace

Jordbruksminister Eskil Erlandsson är arg på Greenpeace, men borde han vara det? I dagens ledare tycker jag att Greenpeace har löst ett problem åt regeringen.

Greenpeace har ett rykte om sig att vara väldigt radikala och inte alltid ha respekt för lagen, men inför den här aktionen har Greenpeace gjort en miljökonsekvensbeskrivning och faktiskt sökt och fått tillstånd från både länsstyrelsen i Halland och miljödomstolen.

Andra bloggar om: , , , , ,

4 tankar kring ”Var inte arg på Greenpeace

  1. Det kommer antagligen ett brev till ledarsidan med den innebörden under dagen. Kommer besvara det i morgondagens tidning i så fall. En ansökan lämnades in, länsstyrelsen bedömde att inget tillstånd behövdes. Överklagandet gäller ju om tillstånd behövs. Om miljödomstolen kommer fram till att det inte krävs, är ju allt frid och fröjd. Det vill säga, det är ju inte säkert att något fel har begåtts. Det är ju det som ska prövas.

  2. Dessutom kringgås sakfrågan i och med det. Varför har varken den förra eller den nuvarande regeringen uppfyllt kraven enligt habitatdirektivet?

Kommentarer är stängda.