”Reglerna har inte följts”

Ledaren i onsdags om Greenpeace innehöll tyvärr ett sakfel angående tillståndsprocessen. Därför fick jag naturligtvis ett argt brev från Fredrik Lindberg, som är ombudman för Sveriges Fiskares Riksförbund. Hans brev och mitt svar till honom publiceras på dagens ledarsida.

Fredrik Lindberg:

JF skrev att Greenpeace fått tillstånd från Länsstyrelsen i Halland och miljödomstolen. Detta­ är totalt felaktigt. Länsstyrelsen ansåg att tillstånd inte behövdes­.

Ur mitt svar:

Att Naturvårdsverkets ­bedömning av tillståndsbehovet skulle vara korrekt är inte säkert eftersom­ – som FL själv skriver – miljödomstolen inte har fattat något beslut i frågan. Om miljödomstolen fattar samma beslut som länsstyrelsen har Greenpeace handlat rätt.

Andra bloggar om: , , , ,

2 tankar kring ””Reglerna har inte följts”

Kommentarer är stängda.