Fler problem med Husera

Det är inte bara min före detta flickvän Malin och hennes syster som har haft problem med Husera. Nils Sjölin var intresserad av att köpa en lägenhet där Husera agerade mäklare. Här är Nils Sjölins berättelse:

Jag var lite intresserad av en lägenhet som hade varit ute på hemnet ett bra tag. Jag tog kontakt med Husera som var mäklaren och bad om att få se på lägenheten.

Efter två besök så bestämde jag mig för att lägga ett bud på den. Mäklaren accepterade budet och sa att hon skulle återkomma. Dagen efter återkom mäklaren och sa att en annan person plötsligt hade lagt ett bud på lägenheten. Det hade bara varit jag som hade tittat på den men enligt henne så var detta en budgivare som återkommit efter en tidigare visning. Okej tänkte jag, det låter faktiskt inte så konstigt.

Budgivningen satte igång och priset gick upp till mitt max så jag stannade av i min budgivning. När jag meddelade henne detta så sa hon att ”ja, den andra budgivaren drog tillbaka sitt sista bud så det ser ut som att lägenheten blir din. jag ska bara prata med säljaren så återkommer jag sen”. Sagt och gjort, jag hade vunnit budgivningen.

När jag senare bad att få se budgivningslistan så snirklade sig mäklaren och sa ”jag måste då kontakta den andra budgivaren och kolla så att det är okej att jag lämnar ut dem uppgifterna”. Okej sa jag, gör du så.

Men mäklaren återkom aldrig med någon budgivningslista och trots två ytterligare försök att få en sådan och att jag dessutom påpekade att det stod i deras material som de delat ut ”att varje juridisk person som inkom med ett bud accepterade att deras kontaktuppgifter kunde lämnas ut i budgivningslistan”.

Jag hoppade av affären eftersom jag kände mig illa till mods av hur budgivningen hade gått till väga.
Eftersom jag inte kunde bevisa något så struntade jag i att anmäla dem. Men efter att ha läst din historia så ångrar man sig.

Andra bloggar om: ,

3 tankar kring ”Fler problem med Husera

  1. Det låter mycket klokt av Nils. Precis i det läget måste man reagera. Jag vet inte hur många som gör det, utan bara säger ”Yes, jag fick den!”

    Det kan ju också vara så att säljaren har en agent som mäklaren inte känner relationen till, men när det är dags att lämna ut uppgifterna så börjar mäklaren ana oråd och blir rädd att han/hon kommer att bli anklagad för att inte sett detta tidigare, för att det faktiskt finns spår att följa som inte är så avancerade.

Kommentarer är stängda.