Mäklaren Per Karlqvist varnas

Under mer än ett år har jag då och då återkommit till min förra flickväns problem med bostadsmäklaren Per KarlqvistHusera. Huset såldes under hösten 2008. Det första blogginlägget skrevs i juni 2009 efter att ha legat halvfärdigt på datorn i ett par månader. I september 2009 hade jag fått in erfarenheter från andra kunder och publicerade en kommentar från Nils Sjölin som ett eget inlägg.
Men det var precis innan jul förra året som det blev mest intensivt. Per Karlqvist hörde av sig till mig och ville ha bort det första blogginlägget, vilket jag vägrade. Jag erbjöd honom att förklara sig på bloggen, vilket han tackade nej till. Några dagar senare hörde Mäklarsamfundets vd Jeanette Gustafsdotter av sig och ville ha bort inlägget, annars väntade juridiska åtgärder; oklart på vilka grunder. Det blogginlägget fick enormt mycket uppmärksamhet (ungefär 10 000 besökare på fyra dagar) och twittrades och länkades. Ett par dagar senare backade Mäklarsamfundet.
Bland kommentarerna syns önskemål om att jag ska lägga upp de ljudinspelningar jag gjorde när Per Karlqvist skällde ut sin klient, vilket jag gjorde i början av januari i år.

Det kom också frågor om det hade gjorts någon anmälan till Fastighetsmäklarnämnden. Vid det tillfället var svaret nej, men en anmälan lämnades senare in. Nu har beslut kommit. Mäklaren på fastighetsmäklaren Husera (han är även ägare av firman, som heter 2000Mäklarna) Per Karlqvist får en varning av Fastighetsmäklarnämnden:

Fastighetsmäklarnämnden menar att mäklaren genom detta har ”åsidosatt parternas intresse av en korrekt köpeskilling och att risk för tvist uppstått”. Förfarandet är av allvarlig art, vilket gör att nämnden meddelar en varning till mäklaren.

Läs även andra bloggar om , , , ,

En tanke kring ”Mäklaren Per Karlqvist varnas

Kommentarer är stängda.