Tomma tunnor skramlar mest

Jag har åter pratat med Jeanette Gustafsdotter som är VD på Mäklarsamfundet, och som har agerat på uppdrag av Per Karlqvist på mäklarfirman Husera i Lund. Hon meddelade att Per Karlqvist inte längre har för avsikt att göra en polisanmälan. Jag erbjöd Per Karlqvist att skriva ett gästinlägg (mot ersättning, ungefär det belopp som bland annat Second Opinion tar) där han skulle kunna försvara eller förklara sitt agerande. Han tackade senare nej via sms. Det verkar därmed för tillfället som att vi har gjort en halvhalt. Vi är tillbaka i situationen som rådde innan Mäklarsamfundet kontaktade mig, med den skillnaden att den här bloggen har fått rätt mycket större uppmärksamhet än tidigare.
I stapeldiagrammet nedan (klicka för större bild) kan man se hur trafiken till bloggen ökade dagarna efter att inlägget om polisanmälan publicerades.
Relativa besökssiffror 14-20 december 2009

 
Tonen från Jeanette Gustafsdotter har förändrats betydligt sedan i torsdags när vi pratades vid första gången. Då upplevde jag den som väldigt aggressiv och det verkade uppenbart att syftet var att jag skulle bli skrämd av tanken på att bli polisanmäld. Idag hade vi en mycket bättre dialog där hon tog tillbaka det hon sagt tidigare. Jag hyser inget agg mot henne personligen; hon har agerat på uppdrag av en av sina medlemmar och det skötte hon inte särskilt bra, som vi har märkt. Hon har fått en ordentlig crash course i hur sociala medier och bloggvärlden fungerar de senaste dagarna, och förhoppningsvis kommer hon ta det med sig i sitt arbete med Mäklarsamfundet. Annars lär jag få chansen att återkomma.
Vilket för mig till situationen med Husera, som ju inte har förändrats. Jag anser att Mäklarsamfundet och Jeanette Gustafsdotter är ute ur bilden nu, men ännu har inget svar kommit från Per Karlqvist varför han behandlar sina kunder som han gör. Tills han gör det kommer jag att fortsätta nagelfara Husera och varna potentiella kunder för vilken risk man tar när man anlitar dem.

Andra bloggar om: , ,

11 tankar kring ”Tomma tunnor skramlar mest

 1. Snyggt gjort! Kan man våga hoppas att Husera lär sig något på det här? En vacker dag flyttar till och med jag ur hyresrätten och behöver säkert komma i kontakt med branschen…

 2. Skönt! Att de drar tillbaka hotet om polisanmälan är ju i alla fall ett erkännande om att du kan ha rätt i din kritik. 🙂

 3. Gött jobbat, fortsätt så. Jag blir själv så j*a frustrerad på företag som inte kan behandla sina kunder ordentligt. Vet flera företag som skulle behöva den här sortens avhyvling också. Lycka till, står bakom dig!

 4. De har väl fått höra det gamla juristordspråket: ”Det bara skurkar som blir förtalade”, eller i alla fall drar det till domstol.

  Men jag tycker inte alls att Mäklarsamfundet är ute ur bilden. Jag har uppfattat som att ett av syftena med deras verksamhet är att främja en god moral och schysta affärsmetoder. Att då gå in och försöka stoppa berättigad kritik mot en enstaka mäklare är verkligen att undergräva deras anseende.

  Med förlov sagt Johan, så är det faktiskt en större skandal än vad ni råkade ut för.

 5. Men Johan erkänner ju i kommentar nr 51 ursprungliga Husera klippet att han bluffat (om han inte ångrat sig och tagit bort det klippet som en del av mina andra inlägg).

  Vem är det egentligen som han har på bandet – sin arga farsa eller?

  2010 års varning Johan är en liten lögnare…

Kommentarer är stängda.