Anonym.OS

Jag har tidigare skrivit om anonymisering med Tor här och här. Nu har en grupp som kallar sig kaos.theory skapat en OpenBSD LiveCD med Tor. Stoppa i skivan, starta om datorn, och man är klar att köra igång. Detta rapporterar Wired:

Booting the CD, you are presented with a text based wizard-style list of questions to answer, one at a time, with defaults that will work for most users. Within a few moments, a fairly naive user can be up and running and connected to an open Wi-Fi point, if one is available.

Det finns dock en del problem. Ett av dem är hastigheten, bland annat på grund av att antalet Tor-noder är så få (så här kan du hjälpa till). Ett annat är att för många kanske den enda möjligheten att få tillgång till internet är att gå till ett internetcafé eller ett bibliotek, och då kanske man inte har möjlighet att starta om datorn, eller ens ha tillgång till en cd-läsare.

Om man har tillgång till en USB-port och kan klara sig med bara webläsare, så kan man kolla upp TorPark, ett paket med Firefox och Tor för USB-minnen.

Anonym.OS kan laddas ner här och här (torrent).

12 tankar kring ”Anonym.OS

 1. Hej,

  Tack för en jätte fin hemsida.

  Jag har en fråga anske inte rätt forum.

  Jag har laddat ner bränt en cd med anonymos-sh moo.iso.

  Boota min laptop med den.

  Men komer bara till

  Caldera DR -Dos7.03
  [DR-DOS] A:\

  Och sen då ….

  Vad har jag glömt måste jag även download
  TorCp och Proxy ….

  Tack på förhand.

  /Rune

 2. Rune, några frågor:

  Har du kollat boot-ordningen i BIOS? Har cd-romen högst prioritet?
  Sitter det någon diskett i diskettenheten (eftersom du nämner A:\)?

  Om man använder Anonym.OS behöver man inte ladda ner TorCP eller privoxy. Allting är färdigkonfigurerat, bara att börja surfa.

 3. Hej Johan!

  Du skrev att: ”Det finns dock en del problem. Ett av dem är hastigheten, bland annat på grund av att antalet Tor-noder är så få (så här kan du hjälpa till). ”

  Angånde att du skrev om få Tor- noder så vill jag fråga dig eller någon annan som vet. Kan lilla antalet Tor-noder som finns idag, kan det påverka säkerheten och sänka anonymiten granden negatift ochså?

  //Per

 4. Inte nåt nämnvärt som jag förstått det. Det betyder ju visserligen att det finns färre antal noder att hoppa mellan, men antalet hopp som man gör är ändå lika stort. Här finns en
  graf över hur många noder som är aktiva.

  Om man kör en nod så blir man själv mer anonym, eftersom det inte går att veta om trafiken som passerar ens nod är ens egen eller någon annans.

 5. Tack för svaret!

  Är en nod = en proxyserver?

  Jag har läst i senaste nummret (på bibloteket) av Microdatorns artikel om säkerhet bla proxyserver kan lätt avlyssnas och så kallade ”anonyma” proxyserver är inte alltid säkra.

  Har läst att Tor är säkare än en ”anonym” Proxyserver.

 6. Med Tor så är det enklast att använda Privoxy som en proxyserver på sin egen dator, som i sin tur anropar Tor och hoppar trafiken mellan olika tor-noder.

 7. Hej Johan!

  Jag testat Anonym OS.Men jag blir inte klock på det. Går inte ladda i CD spelaren. Windows XP skickar upp dialogskylt. Om WXP inte hittar rätt på
  gram ISO filer? Har kolllat vad det vara program som hittat något sånt.
  Har du eller något annan provat Anonym OS vet vilket program det är?

  //

 8. Dennis: Torpark är en webbläsare med Tor inbyggt. Torrent-filerna kan du således ladda ner, men det hjälper inte för att anonymisera nedladdningen av filmerna eller musiken eller vad du nu tänkt ladda ner.

Kommentarer är stängda.