Cecilia Stegö-Chilò avgår

Suck. Ett pressmeddelande från Utbildnings- och kulturdepartementet berättar att Cecilia Stegö-Chilò avgår som kulturminister.

Genom att inte betala TV-avgift och att anlita s.k. svart hemhjälp, har jag under tiden innan jag blev statsråd begått förseelser som inte är acceptabla, men som jag på alla sätt försökt att rätta till. Den ambitionen har nu stoppats av Radiotjänst i Kiruna AB och Svenska Transportarbetarförbundets polisanmälningar. Eftersom det inte kommer att vara möjligt att inom rimlig tid reda upp situationen ser jag inte längre någon möjlighet att genom ett engagerat och kompetent arbete reparera den skada jag åsamkat regeringen.

Det sorgligaste är att detta kan leda till att enbart de som skolats i partierna sedan barnsben kan bli ministrar. Jag vet ingen som aldrig har begått någon form av brott, och med den fildelningskultur vi har idag finns det nog inte många under trettio som någonsin kan komma ifråga för en ministerpost.

Jag vill också rikta ett varmt tack till alla dem som på olika sätt stöttat mig och min familj under några utsatta dagar. Jag har blivit föremål för mycket värme, men också mött en stor oro: Hur blir det med vår demokrati om politiken bara har plats för felfria människor?

Pingat på intressant.se.
Andra bloggar om: , , ,

7 tankar kring ”Cecilia Stegö-Chilò avgår

 1. Jag tycker också att det visst ska finnas plats för andra än ”de helt felfria” inom politiken. Men att som kulturminister inte ha betalt tv-licensen på 16 år… Mnä. Paul Ronge drog en fin liknelse om att sitta i en frysbox och hacka tänder. Den gillade jag. I alla fall, nu har Stegö Chiló hoppat av jobbet och ur frysboxen. Jag förstår henne, vad annars kunde hon göra? Jag säger att det inte var mer än rätt. (Och alltså. En parallell. Hur fan kunde egentligen ett jävla Toblerone krossa hela Mona Sahlins karriär? DET om nåt är ju sjukt. Kvinnor, röda små blå, utsätts för en värre häxjakt – bara ordet! – i media än män och det är inte bra.)

 2. Hon hade inte en chans därför att hon inte sa saningen. Tobias Billström har fortfarande en chans eftersom han sa sanningen om varför han inte betalt TV-licensen. Även om han också har gjort fel är det lättare att acceptera än rent ljug och tillrättalagda undanflykter.

  Han är visserligen sjukskriven sen i torsdags, men om polisanmälan inte leder till något så an han nog andas, för tillfället. Annars ryker nog han också.

 3. Problemet med högern är att den utgett sig för att stå längt fram på barrikaderna och förbarmat sig över det eländiga fusket som sker i landet.
  De har lovat att en gång för alla ta tag i allt sådant.

  Självklart blir de då extra granskade och kommer att få löpa gatlopp i fyra år nu.

  Sen har ministrarna skött den här skandalen så eländigt att en avgång är det enda rätta.

  Nu kokar grytan och lär hållas kokande i fyra år.

Kommentarer inaktiverade.