Liberalt med förbud

Två folkpartister, Ewa Bertz och Allan Widman har bestämt sig för att förbud är liberalt. De vill, som folkvalda representanter för ett parti med ”Liberalerna” i namnet, förbjuda andra språk än svenska i klassrummen i skolorna. ”I Sverige pratar vi svenska och det ska barn lära sig från början”, säger Eva Braun. Enligt folkpartisterna är Malmö speciellt, med väldigt många ungdomar med annat modersmål än svenska och därför hoppas man att förbudet ska hamna i Malmö stads skolplan. Men riksdagsledamoten Wittmann ska ta upp det med sina riksdagskamrater efter julledigheten. ”Det finns nog flera politiker som tycker att det här är en bra idé”, säger Wittmann.
Om man ska kunna lära sig någonting i skolan behövs det lebensraum.

Intressant.se
Andra bloggar om: , , , , ,

4 tankar kring ”Liberalt med förbud

 1. Intressant att Widman/Wittman tror att det finns fler politiker som tycker att förslaget är en bra idé. Vore det inte bättre om det fanns en massa människor som också tyckte det?

 2. På sätt och vis. Men bara för att det i en viss fråga finns folkligt stöd för en viss åtgärd så betyder inte det att åtgärden är rätt. Majoriteten har inte rätt bara för att de är flest. För att fortsätta på det redan tagna spåret: NSDAP hade rätt stort inhemskt stöd för sina aktioner mot judar, romer och homosexuella, åtminstone de som vidtogs innan krigsutbrottet. Men som sagt, visst hade det varit bättre om Braun och Wittmann hade frågat sina väljare vad de tycker. Det kanske de har gjort iofs, men man får inget tydligt intryck av det i artikeln.

 3. Johan, jag skulle rekomendera dig att läsa på om godwins lag själv innan du länkar till den.
  speciellt denna biten 🙂
  ”It is considered poor form to arbitrarily raise such a comparison with the motive of ending the thread. There is a widely recognized codicil that any such ulterior-motive invocation of Godwin’s Law (in the above sense) will be unsuccessful. ”

  Och att göra en sådan jämförelse som du gör är bara en form av personangrepp. Pröva och bemöta argumenten istället (om du kan)
  /C

 4. Caridon: jag har rätt bra koll på Godwins lag och stycket du citerar är ju inte tillämpbart. ”[…] with the motive of ending the thread” står det. Jag vill inte avsluta diskussionen, jag vill få igång den igen. Jag var aktiv medlem i Folkpartiet tidigare men gick ur när jag märkte hur fokus ändrades från att bry sig om människors friheter och se till skyldigheter istället. De liberala folkpartisterna blir färre och färre och förbudsivrarna blir fler.

Kommentarer inaktiverade.