Superbegåvningar (och 23)

Veckans Affärer har listat de 101 hetaste begåvningarna i Sverige. Om vi bortser från hur definitionerna är gjorda och hur man har jämfört dem på listan med varandra så finns några intressanta iakttagelser att göra.
Kamrat Annie Johansson återfinns på plats 20, som andra politiker på listan (Anders Borg är på plats 7). Fredrick Federley återfinns också, men inte förrän på plats 49.
Än mer intressant är dock att Johan Norberg har hamnat på plats 23. Namnet Johan innehåller dessutom fem bokstäver.

För den som är intresserad av vilken betydelse 23 har, rekommenderas filmen The Number 23 med Jim Carrey som har premiär nu på fredag, den 23:e februari.

Andra bloggar om: , , , , ,

4 tankar kring ”Superbegåvningar (och 23)

 1. Hæ!
  Länkad från Norberg, inte illa 🙂

  Vet du hur det kommer sig att filmens nummer är just 23? Kommer det från wilson?
  Synd att den kom efter att han dog :/

  Kveðjur frá Íslandi!

  str = ”Johan Folin”;
  words=str.split(’ ’);
  number = str.length + words[0].length + words[1].length + words.length;

  sök ock I skolen finna. funkar förövrigt lika bra på mitt namn.

 2. Jag stötte på 23 i samband med Illuminatus!-trilogin. Wilson och Shea fick det från Principia Discordia. Varifrån författarna till Principia fick det vet jag inte. Men det är ju lätt att bara se sig omkring, det finns ju överallt 😉

 3. Enligt en av varianterna/myterna så gäller
  ”The ’23 Enigma’, as discovered by William S. Burroughs, presents itself as a good omen for some – disaster for others. Trying to convey the phenomenon to the uninitiated is as easy as describing the night sky to someone who has been blind from birth.

  When Burroughs was in Tangiers, he knew a Captain Clark who ran a ferry over to Spain. One day, Clark told Burroughs that he had been doing the route for 23 years without an accident. That day, the ferry sank . . .that evening, while Burroughs was thinking about the incident, a radio bulletin announced the crash of Flight 23 on the New York-Miami route. The pilot was another Captain Clark!” [1]

  [1] http://www.disinfo.com/archive/pages/dossier/id327/pg1/

Kommentarer är stängda.