Fullproppad med information

Slutet av förra veckan spenderades med att lyssna på och dansa till Depeche Mode och annan elektronisk musik med vänner i Stockholm och det var fantastiskt kul. Huvudanledning till att jag var i Stockholm var dock en annan. Det var nämligen den första Stureakademihelgen. Jag blev ganska imponerad av listan på lärarna som var där: på fredagförmiddagen gick Håkan Hagwall, före detta politisk redaktör på DN, genom och kommenterade de artiklar vi hade skrivit inför den här utbildningshelgen. På eftermiddagen var Johan Norberg först ut och han pratade om liberalismens historia. Därefter tog Anders Sandberg, en av grundarna av Eudoxa och forskare vid Oxford, vid och tog upp de utmaningar som finns för liberalismen i framtiden, med demografiska och tekniska förändringar med mera.

På lördagen gick Niclas Berggren och Andreas Bergh, båda från Ratio, genom liberala skolor inom nationalekonomin (Berggren), liberalism och jämlikhet samt olika försvar för socialliberalismen (Bergh).

På söndagen diskuterades rätten att bryta sig loss från en stat och bli självständig med Paula Röttorp från juristbyrån Vinge och Eric Sundström, chefredaktör på Aktuellt i politiken, avslutade helgen med att berätta för oss varför allting vi hade hört under helgen var uppåt väggarna fel.

Fjorton timmar undervisning på min fritid under en helg. Det var länge sedan det var så här roligt att sitta i ett klassrum. Och det var bara första helgträffen. Fler kommer. Om mindre än en månad kommer Göran Greider, Thomas Gür, Fredrik Haage, Mauricio Rojas, Roland Poirier Martinsson, Maria Ferm, Anders Wallner och Katrin Kielos (samt Håkan Hagwall som kommer ge kommentarer på nya hemläxor) att föreläsa för och debattera med oss.
Det verkar som att även nästa utbildningshelg kommer bli väldigt givande. Det känns bra.

Andra bloggar om: , , , ,

2 tankar kring ”Fullproppad med information

Kommentarer är stängda.