Sedan januari i år har jag deltagit i Timbros utbildningsprogram Stureakademin. Jag har skrivit lite om mina erfarenheter och publicerat ett alster tidigare.
Stureakademin riktar sig framför allt till studenter mellan 20 och 25 år, men det är inga fasta gränser eller krav. Själv var jag på mitt tjugosjunde år när jag ansökte. Några av de andra deltagarna arbetar; inte alla är studenter.
Programmet varvar egna studier med en exklusiv föreläsningsserie med framstående forskare, författare, journalister, politiker och andra opinionsbildare. Deltagarna träffas fyra långhelger (fre-sön) och ett antal vardagskvällar utspridda under året (februari-november). Programmet avslutas med ett examensarbete och en studieresa till Washington D.C. En gedigen skrivutbildning ingår också.
Att delta i Stureakademin kostar 1 000 kr per termin. Då ingår resor inom Sverige, mat och boende samt studieresan till USA. Det finns möjlighet att söka stipendium för att täcka hela eller en del av kostnaden.
Nu på måndag är vårt sista möte innan resan till Washington, D.C., som inleds om tre veckor. Vi ska bland annat besöka Cato, kongressen, American Enterprise Institute, Heritage Foundation och Center for American Progress.
Jag kan varmt rekommendera den som är intresserad av politik i någon form och betecknar sig som liberal eller borgerlig (vi har kristdemokrater och faktiskt till och med före detta SSU:are i klassen) att söka. Jag har utvecklat mitt politiska skrivande och tycker att mina ledartexter har hållt högre kvalitet i år än tidigare. Det borde ju naturligtvis vara fallet ändå, men Håkan Hagwalls kritik av mina texter har hjälpt mig att få bort mindre lyckade formuleringar och gett mig ett sätt att bli mer strukturerad i skrivandet.
Mer information finns på Stureakademins webbsajt.
Andra bloggar om: stureakademin, timbro, politik