Fildelning är inte häleri

Anders Birkeland på GF Studios håller fast vid ”fildelning är stöld”-resonemanget och har tydligen polisanmält ett par sajter (däribland Pirate Bay) för häleri. Det faktum att Pirate Bay inte har sålt eller erbjudit den stulna masterversionen av Rallybrudar torde medföra att fallet läggs ner omedelbums eftersom brott inte kan styrkas. Det pedagogiska problemet med att förklara varför fildelning inte har något med stöld att göra återstår dock.
Tyvärr ger jag väl Anders Birkeland och GF Studios mer uppmärksamhet än vad de förtjänar bara genom att skriva det här inlägget. Var det någon som såg Rallybrudar?

Andra bloggar om: , ,

4 tankar kring ”Fildelning är inte häleri

  1. Det bör inte finnas en endaste rimlig chans att de siterna kommer att fällas för häleri, om det hela ens tas upp i rätten.

    OM det nu ändå skulle tas upp och sedan avfärdas så bör vi rimligen kunna stämma dom för otillbörligt slöseri med skattepengar. Lika rimligt och sannolikt att det skulle lyckas.

    Vad är Rallybrudar?

  2. Jajamen, ”Rallybrudar” var den enda film som gick på den enda bion i Falkenberg i november en kväll när vi behövde hålla värmen inför att sova i bilen. Falkenbergsborna slöt upp som en man, nåja inte riktigt, men många samlades iallafall i salongen på Folkets Hus. Dessutom köpte vi snusklubbor. Allt som allt en fantastiskt folklig upplevelse. 🙂

Kommentarer är stängda.