Bruna miljövänner

I min examensartikel för Stureakademin redogjorde jag för repressiva och på andra sätt oliberala inslag i Miljöpartiets politik. Igår hade ekonomen Diane Francis en debattartikel i Expressen som går ett par steg längre: en ettbarnspolitik, likt den i Kina, måste införas för att klimatet och vår framtid ska säkras. Lyckligtvis gör Mattias Svensson en bra insats i sitt genmäle i dagens upplaga av Expressen.

Francis är inte ensam i sin beundran för diktaturers repressiva, planerande och kontrollerande politik. För bara några dagar sedan förklarade meteorologen Pär Holmgren i tv-programmet ”Korseld” att det största hindret för klimatpolitiken är allmänna, demokratiska val. Dem ville han avskaffa.

Andra bloggar om: , , , , ,

1 tanke kring ”Bruna miljövänner

Kommentarer är stängda.