Husera och Per Karlqvist sökmotoroptimerar

När mäklaren och ägaren av mäklarfirman Husera, Per Karlqvist, fick en varning för hur han hanterade en radhusförsäljning, började det dyka upp bloggar på nya domäner, med namn som perkarlqvist.info, perkarlqvist.se, husera.org, husera.blogg.se och åtminstone ytterligare en handfull. Jag bloggade om Per Karlqvists varning i början av oktober 2010 och de flesta domänerna registrerades också i oktober. Det är också då de första inläggen publicerades.

Det är uppenbart varför. Genom att försöka dränka webben med andra bloggar som nämner Husera och Per Karlqvist ska förhoppningsvis den här bloggen och de inlägg som handlar om hur Per Karlqvist missköter sitt jobb hamna längre ner i Googles sökresultat. Det har gått sådär. Den här bloggen hamnar fortfarande, åtminstone för mig, på förstasidan vare sig man söker efter Husera eller Per Karlqvist.
Nåväl, det spelar ändå mindre roll, eftersom de nya ”bloggarna”, verkar vara automatgenererade och översatta från något annat språk med ett undermåligt översättningsverktyg.

Se exempelvis det senaste inlägget på perkarlqvist.com: ”Hur man håller råttorna borta”. I det inlägget får man exempelvis reda på att man ska:

”Limma styrelser, dessa är kreativa anordningar som placeras i sannolikt avel områden såsom vindar eller källare. För att göra dem mer effektiva, beten plats maten inne för att locka de godtrogna råtta kontroll.”

Ah, jag måste locka de godtrogna råtta kontroll! Det är ju uppenbart när man tänker närmare på det.

På huserablogg.se får man reda på att husförsäljning är en sorts kedja, tror jag:

Nästan säkert din Husera fastighetsmäklare kommer att hänvisa till “kedja” är detta inte en bit länkade metall utanför men i stället hänvisar till situationen där en köpa med Huserare måste sälja sitt hus innan man köper en annan, kan ofta dessa kedjor bli ganska lång sträcker sig över flera av olika parter.

Där får man också reda på att man ska undvika de välkända företeelserna gazumping och gazundering:

“Gazumping” eller “gazundering” är båda begrepp som används av mäklaren. Båda är negativa och hänvisa till den taktik av vissa köpa med Huserare och säljare. Den första handlar om taktik säljare som godkänner högre bud efter en muntlig överenskommelse har nåtts med en köpa med Huserare.

På karlqvistper.info får man reda på att Per Karlqvist tycker att hans namn är trevligt:

Ja, nu är det dags att skriva lite vanligt ointressant skit om mig själv, som alla andra gör på sina bloggar, det vanliga med andra ord. Visst är det ett snyggt namn jag har btw, Per Karlqvist? Ja, jag tycker det är ett helt ok namn iaf, sen får var och en tycka vad han/hon vill förstås. Hm, tror det räcker så här för den här gången. Hej så länge!

De flesta av sajterna jag har sett har ser ut så här. På någon av dem har textinnehållet från Huseras riktiga webbsajt, husera.nu, klistrats in, så den har åtminstone någorlunda vettigt innehåll, även om designen är en standardwordpressmall, vilket ger ett amatörmässigt intryck.

Läs även andra bloggar om , , , ,