Livet som deltidssoldat, dag två och tre

Igår började dagen med ett kettlebellpass på gymmet och därefter inventerades stridsvagnarna för att kontrollera att all utrustning fanns. Efter det repeterade vi åtgärder före, under och efter användning. Dvs, hur säkerställer vi att vagnen är i skick att användas och att ingenting har gått sönder under användningen? Vi skrev även säkerhetsprov för att kontrollera att vi hade koll på säkerhetsbestämmelserna.

Idag, efter ett fyspass med intervallträning, var skyttarna (som jag har blivit nu) och laddarna i TBTA:n (Tornbesättningsträningsanläggningen) och övade på att skjuta och ladda. TBTA:n är uppbyggd av de relevanta delarna av ett stridsvagnstorn (där vagnchef, laddare och skytt har sina platser) med bildskärmar i skyttens och vagnchefens sikte som är kopplade till ett datorsystem. Det är som ett väldigt dyrt datorspel. Förarna tog ut vagnarna på övningsfältet och körde terrängkörning. Under eftermiddagen anslöt vagncheferna i TBTA:n. Eftersom soldaterna numera är anställda är det sällan kvällstjänst och arbetsdagen slutade därför 16:30.

20111117-114311.jpg

20111117-114259.jpg
TBTA:n