Så här lurar du Perspektiv Bredband och IFPI

I Perspektiv Bredbands pressmeddelande som publicerades den åttonde december (just nu överst på deras nyhetssida) så beslutade Perspektiv Bredband efter ”dialog vi haft med IFPI Sveriges (www.ifpi.se) VD Lars Gustafsson” att blockera tillgången till sajten Allofmp3.com för sina kunder.
Om du som jag har drabbats av Perspektiv Bredbands förmyndarfasoner och inte längre har möjlighet att använda internetuppkopplingen som reklamen (tills för någon dag sedan) stipulerar, ((PDF:en där Perspektiv Bredband hävdar att uppkopplingen är utan begränsningar finns inte längre tillgänglig på hemsidan)) så finns det en lösning.
Jag har tidigare ett flertal gånger skrivit om Tor som är ett verktyg för att kommunicera krypterat via internet.
Numera är installationen ännu enklare än vad den var för ett år sedan när jag skrev min guide, och instruktionerna är som följer (om du har Windows):

  1. Gå till Tors nedladdningssida och ladda hem den senaste versionen. Välj den som inte heter ”-alpha” i slutet, i skrivande stund är det version 0.1.1.25. Kör installationsprogrammet.
  2. Om du använder Firefox, vilket jag varmt rekommenderar, så är det bara att installera tillägget Torbutton och starta om webläsaren. Nu ska det finnas en liten statusruta i nederkanten av fönstret som rapporterar om Tor används eller inte. Klicka för att aktivera eller avaktivera.
  3. I Windows statusfält nere till höger (där klockan finns) ska det nu finnas en liten ikon som är rund och grön eller blå med ett P i och en annan föreställandes en lök. Om löken har ett kryss över sig så är Tor inaktiverat. Högerklicka på ikonen och välj Start i menyn som dyker upp.
  4. Nu ska allting vara klart! Klicka här för att kolla om det funkar, eller testa att gå till Allofmp3.com.

Instruktionerna ovan är i princip en översättning och sammanfattning av informationen som finns på Tors websajt.
Genom att följa de här enkla instruktionerna omintetgörs Perspektiv Bredbands och IFPI:s censurambitioner. Frågan är bara hur länge den här sidan får vara kvar.

Intressant.se
Andra bloggar om: , , , ,

6 tankar kring ”Så här lurar du Perspektiv Bredband och IFPI

  1. Jag använder http://www.opendns.com. Gick supersnabbt att lägga in inställningar för. Jag vill inte ha någon censur i min förbindelse till Internet, inte ens Bredbandsbolagets barnporrspärr (- och gud vet vad de fått med där).

    I övrigt kan jag tänka mig att ett värre problem för dig nu är att The Pirate Bay stängt av Perspektiv Bredband från sin sajt p g a detta debaclet. Omvänd censur: http://www.piratbyran.org/index.php?view=forum&a=thread&id=44081 .

  2. Jo, jag känner till Pirate Bays blockering och den drabbar mig en del. Har en del andra siter jag använder iofs. Skillnaden mellan att bara byta dns eller att köra tor är ju att piratebay med andra inte ser att jag sitter hos Perspektiv bredband. Jag ska kolla in opendns när jag kommer hem idag.

Kommentarer är stängda.